In ultima peroada am tot incercat sa vizionez pe PC filme in format HD (1080p) insa la aceasa rezolutie se vedea sacada,sunetul se decala ,etc…  Am tot cautat fel de fel de codecuri,playere insa dupa o zi pierduta pe diferite forum-uri si site-uri am gasit,cred eu, cea mai buna soltie pentru asa ceva.

M-am gandit sa nu tin doar pentru mine aceasta solutie si sa v-o impartasesc si voua. Cu siguranta mai sunt persoane care se lovesc de aceiasi problema. Dar sa trecem la esential…….

Daca ati tot auzit ca se pot decoda filmele codate x.264 sau h.264 hardware, prin placile grafice, prin scutirea procesorului (CPU-ului) de consum de resurse (excesiv) si nu ati aflat concret cum, va spun eu acum:

Se downloadeaza Media Player Classic Home Cinema spre ex. http://sourceforge.net/project/showf…roup_id=170561 . Site oficial http://mpc-hc.sourceforge.net/DXVASupport.html .

(Nu aveti nevoie de nici un codec instalat pe sistem, pentru ca acest player sa randeze aproximativ toate formatele de film actuale. Chiar recomand dezinstalarea tuturor pachetelor de codecuri instalate…)

Se deschide filmul dorit prin acest player.

Pentru ca filmele HDTV (ma refer in special la *.mkv-uri) sa ruleze accelerat hardware (de placa grafica) trebuie facute urmatoare modificari:

– pt. Windows XP se intra la View > Options > Playback > Output si se selecteaza VMR9 renderless
– pt. Windows Vista se intra la View > Options > Playback > Output si se selecteaza EVR Custom Pres.

Subtitrarile de asemenea functioneaza in acest mod accelerat hardware (conditia este clasica: sa fie puse in acelasi director cu filmul, cu acelasi nume ca si filmul).

PS: Rabla mea de AMD Athlon 64 X2 dual core 4000+ la 2100 Ghz , Nvidia Win Fast GT 220, nu putea randa fluent *.mkv-urile de 1920×1080 nici cu cele mai bune codecuri software (CoreAVC). Acum ruleaza „fara efort” orice continut HD cu aprox. 10% consum CPU (nu exagerez)…

Cum verificati ca filmele codate x.264 / h.264 sunt accelerate HW prin acest player: click dreapta pe film (in timp ce ruleaza) Filters > MPC Video Decoders si o sa vedeti la DXVA Settings ca va afiseaza modelul placii grafice folosite. Daca nu este folosita accelerarea o sa va apara Not Used, dar mai jos o sa apara modelul placii grafice (ceea ce inseamna ca a detectat placa grafica dar aceasta nu suporta decodare HW la acest tip de continut, nu are ultimele drivere, etc.)

Puteti de asemenea sa verificati in task manager cate resurse „papa” acelasi film HD inainte de a face ce v-am povestit si dupa…sau rulati filmul respectiv cu un alt player (cu care rulati pana acum), iar apoi cu acest minunat MPC HomeCinema dupa setarile de mai sus.

In plus MPC este freeware, iar un NERO sau PowerDVD nu (iar acestea chiar daca stiu sa decodeze prin HW continut x.264 tot nu stiu sa „abordeze” fisiere Matroska.mkv)

Este foarte posibil sa functioneze si pe placi grafice mai vechi (gen NVIDIA seria 6, 7), testati si eventual dati si aici un feedback…

Vizionari placute!

Reclame