Mi-am achiziționat de curând un TV capabil de a recepționa digital emisiile terestre DVB-T (transmise prin unde radio propagate prin aer) și cele pe cablu DVB-C (transmise prin cablu), mai exact modelul  32LD350 produs de LG. L-am pus în funcțiune și am observat că, pe un ecran mare, transmisiile analogice arată jalnic, spre deosebire de filmele DivX HD (mkv) redate de pe stick USB atașat televizorului. N-am rezistat prea mult în situația asta, mai ales că între imaginile HD (si chiar SD) redate de pe stick-ul USB și cele SD transmise analogic pe cablu TV era o diferență ca de la cer la pământ.

. Pentru că informațiile privind recepția digitală a posturilor TV cu decodorul HD MPEG4/H264 integrat în TV sunt dispersate și/sau parțiale, le-am reunit aici. Acestea sunt valabile pentru TV-urile LG cu decodor MPEG4 DVB-C integrat.

Cum se configurează recepția digitală pe televizoarele cu decodor MPEG4/DVB-C în rețeaua RCS-RDS/Digi
Se configurează televizorul pe o țară cunoscuta cu transmisii digitale prin cablu. Conform manualului TV-ului meu, acestea sunt Suedia și Finlanda. În cazul în care nu este selectată una dintre aceste țări, TV-ul LCD 32LD350 (probabil că și multe alte modele LG cu tuner MPEG4 DVB-T si DVB-C) nu va afișa posibilitatea de a selecta între ‘Antenă’ și ‘Cablu’ și nu se va deranja să caute posturile transmise digital.
După terminarea operației, trebuie ca numărul de programe listate în dreptul etichetei DTV să fie mai mare ca zero, și  se vor găsi și câteva posturi radio.

Setările actuale pentru recepția digitală RCS DigiTV, prin cablu, fără STB sau receptor separat

Este strict necesar ca TV-ul pe care îl folosiți să suporte DVB-C.
Printre țările pentru care se suportă oficial de către producători recepția digitală DVB-C se enumeră Finlanda și Suedia, setând TV-ul pentru una dintre acestea, ar trebui ca TV-ul să activeze și recepția digitală DVB-C.
Nu vă bazați pe setările implicite ale TV-ului când faceți scanarea, frecvențele folosite de RCs/DigiTV Cablu nu se află în spectrul reglementat din Suedia sau Finlanda.

Daca există amatori de setare manuală a parametrilor de recepție, acestia sunt:
Modulare: 64QAM
Symbol rate/frecventa simbol: 6900 kS/sec

PS: Mie mi-a mers foarte bine pe Finlanda. Am gasit 107 posturi digitale si 7 radio insa din cele 107  7–8 sunt codate (pachetula HBO,Cinestar ,Pornetele si cateva Discovery) . Am facut operatiunea asta si pe UPC insa mi-a gasit 160 program cu tot cu Games si alte tampenii de pe la UPC si 22 posturi radio insa nu am nici imagine nici sunet,doar posturile radio merg.

Important!

SETARILE SUNT VALABILE PENTRU TELEVIZOARELE LG SI O PARTE SAMSUNG

<<<<< in cazul in care doriti sa faceti o achizitie tv ar fi bine sa luati in calcul combinatia LG-RDS,puteti economisi ceva bani. Cu un simplu abonament tv de 25/lunar lei (BASIC ANALOGIC) de la RDS puteti avea tleviziune digitala  si HD care v-ar costa intre 40-90 lei /lunar inchiriind receptoarele de la UPC sau RDS plus abonamentel pt televiziune digitala sau/si HD

In speranta ca v-am fost de un real folos ,va urez succes!

Sursa partiala :   http://inromaniasepoate.blogspot.com/