România este prima ţară din lume care a omologat temporar, pentru o perioadă de 3 ani, fungicide pe bază de Initium, după care, dacă vin dovezi ştiinţifice că există efecte nocive, va fi retrasă această autorizare.

Pe piaţa românească, fungicidele BASF pe bază de Initium vor fi disponibile sub numele Enervin (pentru struguri) şi Zampro – pentru cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

Se spune că „beneficiile”  pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata în care se obţine recolta.După ce acest produs va fi experimentat în România, urmează să fie omologată utilizarea lui şi în Olanda, Germania, Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie.

Neoficial,cercetatorii spun ca  produsele cu initium sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă care intră rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism.

1 mg de initium intrat în organism o singură dată se elimină în aproape un an. Ori, dacă acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, aşa cum initium ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mărirea tumorilor maligne.

Pe unele pachetele  scrie deja ca painea este fabricata conform Codex Alimentarius ,precum si pe cele de faina,adica cu initium.

“Codex Alimentarius” este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc. Adepţii Teoriei Conspiraţiei susţin că măsura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca doua miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de controlat de forţele oculte.

Reclame